2011. október 26., szerda

"A Szélkirálynő felszedte a horgonyt, és elindult a Delej-tenger irányába"

Vajon hányan tudják, hogyan zajlik az élet egy hajó fedélzetén? Bizonyára kevesen. Viszont a Szélkirálynőt követve egyre több titokra derül fény!

Rinya, a hajó kotnyeles papagája
 Kihajózás előtt a legénység kap egy szabad estét, hogy feltöltődjön, és felkészüljön a hosszú utazásra. Természetesen a hajó nem maradhat őrizetlenül mire tippelnek, kit osztottak be aznap őrködni?
Horváth Illés, Gula Péter
 Az események előrehaladtával új szereplők jelentek meg a színen: Rizsa, a bandavezér (Pál András) és a bandatagok, akik a legénység távolléte alatt nem kis bonyodalmat okoznak a hajón. A próbán ennél a jelenetnél egy pillanatra megfordultak a szerepek: Pál András kérdésére ("Ezeket a bandatagokat leállíthatom?") a rendező így válaszolt: "Hogyne, te vagy a főnök!" (Az még nem derült ki, hogy a rendező távolmaradása az utolsó húsz percről ennek a felelőtlen kijelentésnek vagy a megfázás miatti rosszullétének tudható-e be.)
A lépcsőn: Pavletits Béla és Pál András
Ki a főnök?!
 A biztos szövegtudás a próbafolyamatnak ebben a stádiumában még nem elvárás. A szövegkönyvre (és a ceruzára) azért is van nagy szükség, mert "ez még nem rendezés, ez még csak KRESZ". Azt, hogy egyes jelenetekben ki hova megy, merre indul, kit kerül meg mind-mind fel kell jegyezni, hogy mindenki biztosan tudja az útvonalát. A mai próba utolsó felvonása a szöveg, a jelek, az útvonalak egyeztetésével telt.
Sipos Imre, Gémes Antos, Pavletits Béla, Gula Péter,
jobbra Akadémiánk színinövendéke

 Szűcs Sándor, Gula Péter
 
Szatmári Attila
A színpadon zajló munka során lassan kirajzolódik az egyes karakterek személyisége is. Mi már tudjuk, mitől retteg Negró, és miért rohant lelkesen Balikó a kikötőbe. Ugye Önök is kíváncsiak rá?
Gémes Antos és az akadémisták
Sipos Imre, akadémista hallgatók
Horváth Illés

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése