2011. október 21., péntek

Első lépések: olvasópróba, október 21.

"Úgy kell odafordulni a darabhoz, hogy azt a saját gyerekeinknek fogjuk készíteni"

Ma délelőtt a szöveg összeolvasásával megkezdődött a Rumini próbafolyamata.
Berg Judit, a Rumini-könyvek és a darab szerzője ötödik gyermekének nevezi a Ferrit-szigeten játszódó kalandot. A több kiadást megélt, számos iskolában kötelező olvasmányként szereplő kalandregény-sorozat új része az előzőekhez hasonlóan fordulatos, izgalmas kalandokban bővelkedő történetet mesél el. A könyvsorozathoz képest a leghangsúlyosabb különbség az, hogy a színpadon Rumini és barátai nem egér képében jelennek meg. A nagy fülek és az egérfarok elvinné a darab látványvilágát, ezért döntöttek az egér-vonal elhagyása mellett.
Marad azonban rengeteg varázseszköz, melyek hőseink segítségére lesznek: így például a láthatatlanná tévő kalap vagy a vascsöppentő, mely minden vasat képes elolvasztani.
A darabot Méhes László rendezi, aki fontosnak tartja többek között, hogy az előadás  látványvilágában nagyon erős legyen, és hangsúlyozta: a négy hetes próbafolyamat alatt aprólékos, de gyors munkamódszerre lesz szükség ahhoz, hogy december 2-án színpadra kerülhessen a megálmodott darab. A varázseszközök, a csodák, amik megjelennek a történetben, nem különálló dolgok, hanem egytől egyig előreviszik a történetet, szerves részét képezik, sőt feltételezik a további történéseket. A rendező hangsúlyozta: nem szeretné, hogy a Rumini a szokásos gyermekelőadások módján készülne. S hogy mi lesz a végeredmény? Bő egy hónap múlva kiderül!

Gémes Antos
Látványterv
Méhes László, a darab rendezője
Sipos Imre, Benkő Nóra, Szűcs Kinga, Losonczi Kata
Szatmári Attila, Pavletits Béla, Soltész Bözse, Puskás Péter
Pál András
Pál András, Gula Péter, Fillár István
Méhes László, Berg Judit (középen), Divinyi Réka
Szűcs Kinga, Losonczi Kata, Szűcs Sándor, Pál András
Gula Péter, Fillár István és az akadémisták
Gémes Antos, Kubik Anna
Sipos Imre, Benkő Nóra
Kubik Anna





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése