2011. november 3., csütörtök

Ferrit-hegy, Molyra és a pillangók

A második felvonásban a Szélkirálynő kiköt Ferrit-szigeten, ahol Molyra (Kubik Anna) titkos elixírjének  hatására az elvarázsolt szigetlakók megbűvölve hódolnak a sziget önkényúrnőjének.
Balra: Kubik Anna
 A héten a körülmények nehezítik a rendező és a színészek dolgát. A színház előadásainak díszletei miatt a próbákat ebben a három napban a nézőtéri büfében kell tartani. Egy-két szemléltető eszköz jelzi csupán a díszletet, de a tér lényegesen kisebb, mint a Nagyszínpadon. Ettől függetlenül a szokott tempóban és hatékonysággal folyt a mai próba is: színészeink már javában a második felvonást próbálják.


 A szöveget tekintve még mindig vannak apró változtatások, de a történet és a próbák előrehaladtával szépen letisztul majd a szövegkönyv is. Az természetes, hogy mindenkinél ceruza is van, de Méhes László most új tanáccsal látta el a színészeket: Pécsi Sándor taktikáját ajánlotta, aki rengeteg színes ceruzával dolgozott, és színek alapján jelezte a különböző hangulatokat a példányában.
Holnap újabb izgalmak elébe nézünk, hétfőtől pedig ismét a Nagyszínpadon folytatódik a munka.

Soltész Bözse, Benkő Nóra
Középen: Szűcs Kinga

1 megjegyzés:

  1. Én kifejezetten örülök a női szereplőknek. Alapjában véve kevés ugye a Rumini könyvekben a női/lány szereplő, és azok mindig a jó oldalán állnak!

    VálaszTörlés